A tunika az egyik legnépszerűbb női ruha

A tunika az egyik legnépszerűbb női ruhaAmíg korábban sokan úgy tartották, hogy a tunika a molettebb hölgyek ruhatárába tartozik, addig manapság már mindenki bátran viseli ezeket a ruhadarabokat. Nem véletlenül, ugyanis rengeteg helyzetben, bármilyen testalkat esetén kiváló választást jelent a tunika.

A tunika egy olyan ruhadarab, amely az ingnél hosszabb, de az átlagos női ruháknál rövidebb, kb. a hölgyek combjának feléig szokott érni. A tunika általában bővebb fazonú, emiatt tartották régebben molett öltözéknek, mert kiválóan alkalmas a súlyfelesleg altakarására. A modern tunikák azonban mindenkinek készülnek és mindenkinek jól állnak.

A tunika a nyár egyik kedvence, lenge ruháról van szó, ami a nyári forróságban kifejezetten előny, strandra is tökéletes, de bármilyen helyzetben megállja a helyét. Elegánsabb öltözethez is találunk megfelelő tunikát, ezeket általában farmerrel vagy elegánsabb nadrággal szokás viselni. Nyáron inkább a színesebb, mintásabb darabok kedveltek, elegáns, alkalmi viseletként viszont érdemes inkább a sötétebb vagy egyszínű tunikákat választani. Télen is bátran viselhető, a vastagabb, melegebb tunikák a hideg téli napokon is nagyon jól melegen tartanak. Érdemes ilyenkor hosszú ujjú tunikát húzni, így a karok is megfelelő védelmet kapnak a hideg ellen.

Ahogy a legtöbb női ruha esetén, úgy tunika választásnál is figyelembe kell venni a testalkatot, testalkat típust.