Egy virágos kertbe elengedhetetlen a hortenzia

Egy virágos kertbe elengedhetetlen a hortenziaHa virágos kertet tervezünk, akkor számtalan különböző virág és növény között válogathatunk. Az egyik népszerű választás, különösen, ha színpompás kertről álmodunk, a hortenzia.

A hortenziákat három különböző fajtára bonthatjuk, kerti, cserjés és bugás hortenziára. Közös bennük, hogy mindegyik növény élénk színekben virágzik, és az is, hogy egyaránt megfelelő odafigyelést igényelnek ahhoz, hogy a legszebbek legyenek. A kerti hortenzia középmagas növény, a virága pedig gömb alakú és lila, rózsaszín vagy fehér színű. A cserjés hortenzia kicsit magasabb, kb. ember magasságú növény, virágai rendszerint fehérek vagy világos rózsaszínűek, nagy méretűek és a nyár közepén nyílnak ki. A bugás hortenzia magasságát tekintve a fél métertől akár kb. 3-4 méter magasságig találhatunk ilyen növényeket, a nyár végén és az ősz elején virágzik.

A pompás megjelenésük mellett a hortenziák népszerűségét növeli, hogy viszonylag alacsony igényekkel rendelkeznek, így könnyedén nevelgethetők. Arra kell csak ügyelni, hogy ne legyenek mindig se tűző napon, se folyamatos árnyékban. Fontos még, hogy a hortenziák közepes-magas vízigényű növények, ezért a rendszeres öntözésre oda kell figyelni.

Ültetéskor arra kell ügyelni, hogy ne ültessük közvetlenül fák alá, mert a fák elvonhatják a tápanyagokat. Nem csak a szabadba ültetve, hanem cserépben is megél a növény, ekkora is ugyanazok a szabályok érvényesek az elhelyezésre, mint kiültetéskor.