Alufelni vásárlási tanácsok

Alufelni vásárlási tanácsokAzzal minden autótulajdonos tisztában van, hogy az autók nagyon fontos eleme a jó állapotban levő, minőségi autógumi. Az is fontos azonban, hogy a gumi mire van rátéve, ami a felniket jelenti.

A felni lehet lemezfelni és alufelni. A lemezfelnik olcsóbbak, és kevésbé néznek ki jól, azonban a feladatukat el tudják látni. Az alufelnik azok a felnik, melyek egyediek, szebben néznek ki, és gyakran nagyobbak is, mint a lemezfelnik.

Az alufelnik a nevüket az anyagukról kapták, ugyanis általában alumíniumból készülnek (léteznek még magnézium és a kettő ötvözetéből készült felnik is). Súlyuk kicsi, ellenállásuk azonban magas, így minden szempontból előnyösek, aminek következtében jobb vezetési élményt biztosítanak.

Az alufelnik időszaka a melegebb hónapokra tehető, télen általában lemezfelnire váltanak az autósok, így érdemes a tél elején alufelnit venni. Ilyenkor jóval kisebb az érdeklődés, és könnyebb kedvezményeket találni.

Az alufelni méretet az autódhoz ajánlott felni méretek alapján válaszd ki. Ezzel lehet a maximális biztonságot és a legnagyobb kényelmet biztosítani az autózáshoz. Természetesen vannak, akik nem tartják be az ajánlást, és nagyobb alufelnit vásárolnak, hogy ezzel dobják fel az autó kinézetét. 1-2 mérettel lehet nagyobb felnit vásárolni, de túlzásokba nem szabad esni, mert a biztonság csökkenhet miatta.