A legnépszerűbb szőrtelenítési eljárások, lehetőségek

A legnépszerűbb szőrtelenítési eljárások, lehetőségekA szőrtelenítés lehet esztétikai és kényelmi szükséglet is. Bármelyik okról is van szó, eljárást kell választani a szőrtelenítés elvégzéséhez. Nézzük a legnépszerűbb lehetőségeket.

A legnépszerűbb és legolcsóbb megoldás természetesen a borotválás. A legtöbben ezt választják, mert mert otthon is meg lehet oldani, nem kell sokat költeni rá, és viszonylag egyszerűen megoldható bármelyik testrész esetén. Van azonban hátránya is a borotválásnak. Az egyik, hogy érzékeny bőr esetén irritáló lehet, és néhány naponta meg kell ismételni, mert hamar újra kinő a leborotvált szőr.

Kicsit tartósabb otthoni megoldás a szőrtelenítő krém. Ezzel már nem csak felületi szőrtelenítést lehet végezni, hanem a bőrfelszín alatt is egy kicsivel elégnek a szőrszálak. Időben ez sem tart tovább, mint a borotválás, kb. negyed óra alatt elvégezhető.

Szintén otthon végezhető az epilálás, és akár 4-5 hétig is tarthat a hatása. Az epilálást azonban elég fájdalmas tud lenni, és egy eszközt is meg kell hozzá vásárolni. A fájdalmat az okozza, hogy a szőrszálakat úgy kell kitépni epilálás során, hasonlóan a gyantázáshoz. Miért választják mégis többen a gyantázást? Mert az pár másodperc alatt megvan, az epilálás viszont jóval hosszabb folyamat, jóval hosszabb fájdalomérzettel.

Van azonban egy megoldás, ami hónapokig tartós hatással jár (emlékeztető kezelésekkel akár végleges eredményt is nyújt), és egyáltalán nem jár fájdalommal. Ez a megoldás a lézeres szőrtelenítés.