Női bőrkabátok tisztítása házilag

Női bőrkabátok tisztítása házilagA női bőrkabát, bőrdzseki az egyik legkedveltebb viselet a hölgyek körében, ugyanis rendkívül elegáns, divatos ruhadarabról van szó, és az év nagy részében viselhető. Mivel ezek a kabátok sokszor vannak viselve, így koszolódnak is elég rendesen. Nem olyan egyszerű azonban egy bőrkabátot tisztítani, különösen, ha házilag szeretnénk megoldani. Lássunk néhány ötletet női bőrkabátok tisztítására.

Először is nagyon fontos tudnivaló, hogy a bőrkabátok nem moshatók, sem mosógépben, sem kézi mosással. Ha mosással próbálkozunk, készüljünk fel arra, hogy a kabát használhatatlan lesz. Tisztítani természetesen kell azért a bőrkabátokat.

Tisztítószert, vegyi anyagokat sem szabad használni a bőrdzsekik tisztítására, ugyanis ezek is károsítják a bőrt. Helyettük olyan természetes anyagokat használjunk a bőr felületi kezelésére, mint az olíva olaj vagy a vazelin. Jó ötlet már akkor használni ezeket, amikor még nincsenek komolyabb szennyeződések a bőrkabáton, ha már komolyabb a probléma, akkor nehezebb a dolgunk. Ilyenkor használjunk olyan samponos vizet, ami nem tartalmaz kémiai vegyületeket. A samponos vizet se öntsük a bőrkabátra, hanem pamutot mártogassunk bele, és azzal tisztítsuk meg a kabátot.

Ha végeztünk a tisztítással, akkor meg kell szárítani a kabátot. Ezt szobahőmérsékleten kell végezni, és a nap ne süsse a kabátot, különben kirepedezik.