Mikor milyen koszorút válasszunk?

Mikor milyen koszorút válasszunk?Ahogy az élet legtöbb területére, úgy a temetésekre, megemlékezésekre is vonatkoznak különböző szokások, „megállapodások”. Ilyen szokások pl., hogy mikor milyen koszorút illik választani.

Amit mindenképpen szem előtt kell tartani, az a gyászoló család kérése. Lehetnek akármilyen szokások, ha a gyászoló család azt kéri pl., hogy senki ne vigyen koszorút, akkor egyáltalán nem illik koszorút vinni. Azt is figyelembe kell venni, hogy milyen temetés lesz. Koporsós temetésre illik koszorút vinni, urnás temetésre általában nem.

Biztosan mindenki látta már a ravatal mellett található nagy méretű koszorúkat, ezek az álló koszorúk. Álló koszorút általában a közeli hozzátartozók választanak, ugyanis ezeknek van a legnagyobb hatásuk a szertartásra.

Amivel nem nagyon lehet mellé lőni, az a görög koszorú. A görög koszorúk olyan koszorúk, melyeket nagyon sok virággal készítenek el, gyakorlatilag a teljes koszorút virágok fedik. Emiatt a drágább lehetőségek közé tartoznak, viszont mindenképpen esztétikusak, szépek lesznek.

Árban a fekvő koszorúk hasonlóak a görög koszorúkhoz, megjelenésben azonban inkább az álló koszorúkhoz hasonlítanak, persze fekvő kivitelben. Ezek a koszorúk is sok virágból készülnek, és impozáns látványt nyújtanak, ha jól vannak elkészítve.

Kisebb összegű kegyeleti termék a sírcsokor. Sírcsokrot általában távolabbi hozzátartozók, barátok, ismerősök szoktak választani.