A tökéletes karikagyűrű kiválasztása

A tökéletes karikagyűrű kiválasztásaÁltalában a jegygyűrű kiválasztása szokott nagyobb nehézséget jelenteni az emberek számára, azonban a jegygyűrű megvásárlása után sem fogynak el a gyűrűkkel kapcsolatos teendők, ugyanis még vissza van a karikagyűrűk kiválasztása, megvásárlása. A tökéletes karikagyűrű még talán fontosabb, mint az eljegyzési gyűrű választása, ugyanis a karikagyűrűt éveken keresztül viselni fogjátok.

Mennyit szántok a gyűrűkre?

Ahogy eljegyzési gyűrűk esetén, úgy karikagyűrűknél is a határ a csillagos ég. Érdemes tehát legelőször is azt eldönteni, hogy melyik árkategória kínálatából fogtok válogatni.

Időbe álljatok neki a keresésnek

A karikagyűrű kiválasztása egyszerűnek tűnhet, de mégsem szabad a feladatok végére hagyni. A kiválasztás sem egyszerű, és gyakran néhány nap/hét, mire legyártja a készítő. Plusz hagyjatok elég időt arra, hogy biztos legyetek a választásban.

Figyeljetek az életvitelre

Az általános választás az arany karikagyűrű, azonban nem mindenkinek nyeri el a tetszését, vagy bírja ez a pénztárcája. Bármilyen gyűrűt is választotok, az életviteleteket, a mindennapi teendőket vegyétek figyelembe. Először is, a kényelem kiemelkedően fontos. Ha kézimunkát végzel, akkor az egyszerű, drágakő nélküli gyűrűk közül válassz inkább. Nagyon aktív életvitel esetén az arany helyett érdemes lehet platina gyűrűt választani, amely strapabíró, és nem is karcolódik.

Figyeljetek a méretre

Az emberek többsége nagyon ritkán, vagy soha sem veszi le gyűrűjét. Ahhoz, hogy kényelmesen tudjátok viselni a gyűrűt télen-nyáron, szükség lesz egy profi gyűrűkészítőre, és a jól megválasztott méretre is.