Hogyan intézzük céges ügyeinket otthonról?

Hogyan intézzük céges ügyeinket otthonról?A koronavírus minden vállalkozás számára nehézségeket, megoldandó problémákat jelent. Az egyik ilyen probléma, hogy a vállalkozás irányítása, a céges ügyek intézése minél kevesebb személyes találkozóval kell, hogy történjen. Ez azt jelenti, hogy amit csak lehet, otthonról kell, hogy intézzünk.

A mindennapi otthoni ügyintézéshez mindenképpen szükség lesz egy otthoni számítógépre, laptopra. Azok, akik általában az irodából intézik az ügyeket, nem biztos, hogy rendelkeznek megfelelő eszközzel otthon. Szintén probléma lehet a szélessávú internet. Az a sebesség, ami egy irodában alapkövetelmény, az otthoni internetnél gyakran nincs kihasználva, nem szükséges. Érdemes tehát az internetet is felmérni otthon, hogy szükség lesz-e nagyobb csomagra.

Gondoljuk végig azt is, hogy milyen eszközökre lesz szükségünk. Szerencsére a legtöbb céges teendő intézhető online, ilyenek pl. a számlák küldése, az olyan dokumentumok, mint a cégkivonat beszerzése, és a pénzügyi tranzakciók is vezérelhetők otthonunkból. A cégkivonatok közül, ha a hiteles cégkivonat megfelelő, akkor minden könnyedén intézhető online, ugyanis a hiteles cégkivonatot e-mailben fogjuk megkapni. Közhiteles változat esetén sincs nagy probléma, igényelni online tudunk, a dokumentumot pedig kiszállítják nekünk, még a jelenlegi helyzetben is.

Szükség lehet azonban egyéb eszközökre is. Pl. sokaknak csak az irodában van nyomtató, szkenner vagy fax berendezésük. Ha azonban otthonról kell a munkát végezni, otthon lesz szükség ilyen eszközökre.