Klíma szerelés Budapesten, mire kell figyelni?

Klíma szerelés Budapesten, mire kell figyelni?Egy klíma megvásárlása és beszerelése egyszerűnek tűnhet, azonban, ha nem gondolkodunk előre, akkor kellemetlen meglepetésekben lehet részünk. Bemutatjuk, hogy mire kell figyelni budapesti klíma szerelés esetén.

Gondolkodjunk előre

Az egyik dolog, amit sokan elfelejtenek, hogy a nyári hónapokban a klíma szerelők be vannak táblázva, így gyakran akár egy hónappal az igénylés után tudnak csak jönni hozzánk. Emiatt érdemes előre gondolkodni, és legkésőbb még a tavaszi időszakban megjavíttatni, beszereltetni a klímánkat.

Engedéllyel rendelkező szakember

Csak engedéllyel rendelkező szakembert válasszunk, ugyanis ez előírás a klíma szerelés, javítás esetén. Csak olyan szakember szerelhet be klímát, akinek ehhez tanúsítványa van. Nagy a kísértés, ha nem találunk tanúsítvánnyal rendelkező szerelőt rövid határidővel, de megéri várni.

Szükség van-e további engedélyre

Amennyiben a split klímaberendezés felszerelésénél az épület tartószerkezete vagy annak eleme is átalakításra kerül, akkor építési engedélyre lesz szükség.

A helyi önkormányzat engedélyére is szükség lehet, különösen akkor, ha műemlékvédelem alá eső épületről van szó.

Társasház esetén a társasházi képviselővel kell felvenni a kapcsolatot, mert ő tud tájékoztatást adni az adott társasházi szabályzatról.