A tapéta előnyei a festéssel szemben

A tapéta előnyei a festéssel szembenA falakat esztétikai és tartóssági okokból felületkezelni kell, amire a legnépszerűbb megoldás a festés szokott lenni. Van azonban még egy népszerű megoldás, a tapétázás, amely számos előnnyel rendelkezik a festéshez képest, nem véletlenül választják nagyon sokan.

Az egyik fontos tulajdonsága a tapétának, hogy ha szakszerűen, jól van felhelyezve a falra, akkor sokkal tovább bírja, mint a festés. Emiatt hosszú távon jóval költségkímélőbb megoldásnak számít, de akár rövid távon is, ugyanis gyakran a tapétázás olcsóbban megúszható, mint a festés.

A tapéta különösen jó választás abban az esetben, ha a falak nem egyenletesek. Festés esetén az ilyen falakat glettelni kell, le kell javítani, hogy a festés már a sima falakra történhessen. A tapéta viszont a kisebb hibákat el tudja fedni a falakon, anélkül hogy plusz javítási munkálatokra lenne szükség előtte.

Ha saját magad szeretnéd megoldani a feladatokat, akkor a tapétázás egyszerűbb. Falakat festeni is mindenki tud, viszont gyakorlat nélkül a végeredmény nem lesz a legjobb. A tapétázás könnyebb, tapéta ragasztó kell hozzá és néhány egyszerűbb eszköz, a végeredmény pedig általában már elsőre nagyon jól szokott sikerülni.

Vásárolható olyan tapéta, amely ellenáll a nedvességnek és a gyerekek, háziállatok által hagyott nyomok is lemoshatók róla, így attól sem kell félni, hogy ilyen esetekben gyorsan tönkremegy a felragasztott tapéta. Festett falak esetén már más a helyzet, néhány évente festetni kell majd ilyen esetekben.